QB își arată colții

Fie că vorbesc despre Rumänien, Roumanie, Rumania sau Rumænien, reperul comun al străinilor este Dracula.

Noi, însă, știm că pe lângă poveștile horror ce îl au ca protagonist pe vampirul transilvănean, se ascunde o realitate istorică, de necontestat. Vlad Țepeș s-a remarcat printre domnitorii Țării Românești prin actele de cruzime și viclenia cu care și-a îngenunchiat dușmanii. În timp, această personalitate a devenit emblematică pentru istoria și identitatea națională.

Pentru străini, Castelul Bran reprezintă un must see printre obiectivele turistice românești.

Din fericire, pentru QB-istul însetat de cunoaștere și aventură există alternativa perfectă (economică din punct de vedere al timpului și al distanței).

Puțini știu că într-un colțișor al parcului Carol, păstrând doza de mister și obscuritate, se află “Castelul Ţepeş”, construit în anul 1906, cu ocazia organizării, pe Câmpia Libertăţii, a Expoziţiei Generale Române, prilejuită de jubileul a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I. Inițial servind drept turn de apă, clădirea a a fost transformat într-o cazarmă destinată corpului de gardă de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, aflat în apropiere, în faţa Muzeului Militar Naţional. Printr-o scară de lemn, în spirală, se urcă pe o platformă de unde, din turn, se poate admira Parcul Carol şi panorama Bucureştilor. Construcția se viziteză doar de două ori pe an: de Ziua Eroilor ( Înălțarea Domnului ) și de Ziua Armatei, pe 25 octombrie. Castelul Vlad Țepes se vizitează atât de rar deoarece trebuie urcate niște scări înguste și prost luminate, foarte periculoase. Clădirea nu a mai fost reparată din 1990.

QB pe urmele istoriei… http://tinyurl.com/pvrz788

Imagine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s